24 Aralık 2010 Cuma

kırımçak mutfağı

Krymchaks - Ama çok eski bir ulus Kırım küçük bir. Atalarının eski yarımadasının beri zaman bu yerleşim kabileleri ki Türk edildi. halklar gibi tüm Eski Krymchaks putperestler edildi. II - yeni dönemde bir III yüzyılın niyetle ortaya yaymak onların Kırım'a geldim Yahudi misyoner. Onlar Yahudiliğe Krimchaks ekleyin. geleneklerin korunması bizim, yeni din Krymchaks birçok pagan unsurlar şeyler yararlı olması öğrendim çok. Bu bayram dini üzerinde odaklanmış yemekleri, pek çok krymchakchkoy mutfağı olan ölçüde büyük bir yansıması için.
Purim 1990 yılında Akmescit anneler Riva Levy, Tamara Trevgoda ve Leah, bir ve büyükanneleri kendi kitabı "Sırlar Krymchak mutfağı," sevgiyle tarafından yapılan yemek tarifleri. Tarifi kitabı dışında ve içinde popüler Kırım,. yıl yayınlanan ikinci üçüncü 2007 - ve, basım, 2002. Kitap ve çok popüler olan nadir bir haline gelmiştir. Burada yemekler farklı bunlardan bazıları hazırlamak's nasıl.
Içki
Şamata
kg su 0,5 YTL darı litrelik 2 ve pişirme sırasında yoğurma ve pişirme karıştırma, bulamaç. kudurmak zaman iyi millet olduğunu, sıcak hemen soğuk onu. Kaynatın ve 3 litre su önce serin. Heyecan elek içinde tahıl ve bir rub aracılığıyla. Maya (30-50 gr) su sıcak oldu çözünmüş ve sıvı hazırlanmış dökmek içine. Orada bir şeker 0,5 kg dökmek de. gün 1-2 mayalanmaya bırakın. Şeker ekleyip yine de size tat. tülbent iki kat filtresinden geçerek ve kuru üzüm birkaçı ile her bırakarak dökülür içine şişe. Şişe sıkıca kapalı ve soğuk koymak içinde. Cool down, içebilirsiniz.
Sebze yemekleri
Patlıcan et ile pişmiş
ile tuz ve sezon, kesim içine dilim patlıcan 1 kg, sonra 15 dakika tuzlu suda ıslatın ve durulayın sıkmak (bu patlıcan gelen acı kaldırmak için yapılır). Nemlendirmek şişman her iki tarafında ve yavru yumurta downed. et) ile 2-3 soğan, tuz ve karabiber (Sonra ayrı ayrı kızartın 0,5 kg kuzu kıyması. Her dakika 15-20 için fırın ve yerine kaşıkla bir et suyu ile yatıyordu satırları derin bir tavada dökün. Sıcak servis yapın, domates, taze serpilir ile otlar dörde ve overlaid civarında.
Kaigan (yumurta ile patlıcan güveç)
1 kg patlıcan, peynir kg 0.5, 5-6 yumurta, tuz ve biber 150 gram tereyağı.
kaynatın kadar yumuşak bütün Patlıcan. ) Akış koy içine bir süre basın (su. Sonra pürüzsüz doğrayın kadar dilimlenmiş onları. tat ekle doğranmış peynir, tereyağı, tuz biber ve. üst yumurta dökün ve tereyağı birkaç adet koyun. at fırında (180-200) kızarana kadar C 0. Zaman porsiyon soğan yeşil serpin ile.
Patlıcan havyar
8 patlıcan, 6 soğan, 4 adet domates.
Patlıcan tüm birlikte yıkama ile kupürleri ve yumuşayıncaya kadar onlar fırında pişirin içinde. Bundan sonra, soyma, tahta koydu onları. Bütün canlar pürüzsüz kadar sekachkoy doğranır. Ince ince doğrayın tavada soğan ve kızartma derin altın kızartacak kadar veya ayçiçek yağı bir çaydanlık. Eklemek), ve domates (veya domates soyulmuş rendelenmiş kıyılmış sarımsak, tuz, şeker, karabiber. renkler ve güzel kalın yumurta etmez kadar sopa, sık sık karıştırarak, ısı düşük da kaynamaya ve patlıcan tanıtın bir sürü. Hizmet soğuk.
Kavurma (güveç)
tat biber dana veya kuzu eti, 1-2 havuç, 1-2 soğan, maydanoz, tuz ve kg 0,5-1, biraz yağ.
Yıkama et, parçalar halinde kesilmiş ve tavada demir koymak büyük bir çaydanlık ya da derin attı. az yağlı havuç var, ekleyerek ve soğan da doğrayın. Sote, karıştırma, kahverengiler kadar soğan. Dökmek su ve kaynamaya ısı düşük et kadar pişirilir. Tuz, biber ve otlar lezzeti üzerine koymak. sonunda hizmet ve kime o Kavurma ile sos olmalı biraz kalın. Ancak sebze, ekmek ve sadece musun şehriye, ile ilgili bir patates, pirinç.
test Yemekleri gelen
Ama daha çok, elbette, mutfakta hamur uygulamak Krymchak. Ve doyurucu bir ve lezzetli, ve tüm aile büyük bir yeter! ) Kob eta - çok et Pasties olarak benim görüşüm, en yaygın - bir "cıvıltı-cıvıltı" (kubete ve) (. Bu yemekler, Kırım'da ve milliyeti ne olursa olsun ailelerin, tüm yapmak aşk. tarafından korkmuş bir postscript olmayın: "kızı annesi eşlik Öyleydi tarifi bu. hızlı yaz çok aşçı. Mama ".
Kubete
Için hamur: 4-5 Art. un, 400-500 gr yerli koyun eti yağ, 1 tk. hamur yoğurma için tuzlu su. Elenmiş un tatilde bir orta yapmak yönetim kurulu slayt kesim bir tutam üzerinde yağ içine hangi dalma kısayol. Unu iyice, içindeki erimiş tuz biraz su ile dökme, sonra yağ sürdü hamur yoğurun yoğun. ) Daha az - için üst Divide - alt onu parçalar eşitsiz içine iki (daha fazla. yağ veya tereyağı Fırçalama ellerle erimiş, hamur parçasının her daire spiral kurulu ve karmaşık rulo bir koşum sarmal çekmek içinde. Bazen hamur ayrıca Interleave, ve yağ ile eritilmiş kek içine rulo sonra yukarıda açıklandığı gibi sarmal bir daire, haddelenmiş kadar. doldurma Hazırlanan bu kadar hazırlamak ve hamur olduğunu vystaivaniya sola.
Doldurma. Kuzu kaburga ve kıkırdak tutarak kesim içine parçalar. Patates ince dilimler 3-4 mm kalınlığında. Soğan - ince semicircles. of of düşkün olduğu yeşillikleri sürebilir bütün: maydanoz, parsnips, yeşil soğan, ama domates ekleyebilirsiniz de. nemli olmalıdır Dolması, bu yüzden kuru olması gerekmez.
nemlendirin suyu veya su otlar için gram 600-800: dolum kuzu - Meme genellikle (kuzu), 4-5 başkanları soğan, 3-4 büyük patates, biber, tuz.
Hazırlık kubete. Rulo cm 0,6-0,8 kalınlığı unlu kurulu bir iş parçası altında sarmal bir hamur ve duvarlar gül üzerinde hamur böylece kenar, yağlı), alt koymak üzerinde lekenche (derin tavada. Hamur üstüne soğan, patates ve et koymak. biber ve tuz serpin ile. ve domates yeşillik Top süslemeleri ile. , Süslemeleri zashchipat hamur ve kenar yükseltmek hangi delik etrafında bir yapım orta test Kütük kalınlığı bir rulo top için bir 0,5-0,6 cm. birlikte üst ve alt dolum zashchipat kenarlarının Lay hamurun üzerine. "Güzelleştirmeye kendi için ip" nin dikiş arasında genişletilmiş ve olabilir. O bacak arka kapma sonraki onu ve sonra bırakarak, parmak başparmak ve işaret yapar kısmının kenarına çekerek, sağ elini. üstündeki delik sayesinde yemek kasigi dökün 2-3. yemek kaşığı su veya et suyu. çay demlemek Başı yağ ya da yumurta) ve derece (280-300 sıcaklıklarda yüksek koymak bir fırında ısıtılır için. çorba, üzerinde üst kahverengi üst zaman tekrar 2-3, pour su. Sıcaklık azaldı yavaş yavaş. yaklaşık 1 saatlik toplam pişirme. Hizmet parçalara kesilmiş içine sıcak daha fazla ihtiyacımız var. Bu pasta sulu zengin, çok olduğunu ve bir yemek iyi bir olduğu için yeterli. Et gelince, o zaman tavuk ya da değiştirebilirsiniz sığır, kuzu, tavşan. Ve hamur, tüm sonra, puf herhangi sürebilir: alışveriş musunuz pişirme, ... asıl şey kaldı kubete olduğu anlamı ve suyu yeşillikleri, bir çok et, soğan, patates.
Bohchachih (demet)
Için hamur: 4 yemek kaşığı. un, 1 yumurta, 2-3 yemek kaşığı Rast. tereyağı, 1-2 yemek kaşığı. yemek kaşığı votka, tuz tutam bir. Yumurta, tuz, tereyağı, su küçük bir araya votka ile. Elemek un,) eğer gerekli sıvı oluk su ekleyin hamur (a, yapmak dökme tarafından dökmek bir höyük üzerine kurulu. dakika stand 15-20 ve bir havlu ile içine hamur Divide 6 kapak parçaları. Sonra mm 6-8 kat kalınlığında rulo ve sonra vermek onlara "dinlenme". Daha fazla) başörtüsü boyutu için (aşağıdan kollarını germe bizim dışarı rulo yatak gerekecek ve inceliklerini sigara, onları ara sıra çevirerek bildiri ve. 6 yaşını toplam bir Roll dışarı çık ve kuru yatağa masa örtüsüne gör. Hamuru iki sayfalık "düğüm biri için. Onlar eritilmiş tereyağı ile dönüşümlü olarak sulanması gerekir) ve kırıntıları tarçın ve serpin ile şeker karıştırılmış fındık fındık karışımı (ezilmiş kavrulmuş. Açıları merkezi için katlanmış eşleştirilmiş yaprak. çıkan kare yine, gres ve dolgu fındık serpin. Eğer reçel yapabilirsiniz tabakasının ince veya da koymak da orta ve fındık, kuru üzüm. yine kare Corners merkezine to sarın. t Bake + (200-250) 0 C. , Tabakta bir koyun) pour sıcak bal (veya pekmez, fındık ya da serpin ile pudra şekeri.
Kashih-cules (kulak)
Hamur eti gibi gibi için mantı alınmış (herhangi olabilir - zevkinize göre). Hamur ince çok olduğunu haddelenmiş ve) cm kesilmiş içine küçük kareler (2x2. Her dolum koymak doldurma-. Zaschipyvayutsya iki üst köşelerinde ve iki alt köşelerinde. O pelmeshek minik bir döner dışarı gibi bu açık. Peşin yaprak defne soğan ve et suyu ile pişirin. aşçı olarak kaynama suyu açılan kulakları ve bitene kadar. Fanlar çorba domates doldurmak domates veya. Kulakları daha hızlı yemek ve daha fazla sulu fazla köfte. Çok öneririz. Sonuçta, bu kaynak edilebilir ve yok et suyu et ve baharat ve soğan kaynar su ile. Sıcak servis yapın.
, Mutfağa kitabı "Sırlar Krymchak göre
MARKA, Simferopol, 2004
Modern Krymchak mutfağı hafta içi içerir yemekler bayram ve gündelik için ayarlanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder