24 Aralık 2010 Cuma

kırımçak bayram yemekleri

Tatil Yemekleri
Roshashona miyyty (Yeni Yıl) - Eylül: Tolgam balyh (doldurulmuş Balık) ayoh (Suyu), kyzargan tavuh (kızarmış tavuk), tavete (pilav güveç), amin yymyrta (Anıt Yumurta) sarychihlar (vertuta) ve diğerleri.
Symhas Tevrat (Yani Festivali Tevrat, Kutsal Kutsal kitapların, ya da Eski Ahit) - Ekim Karasubazar Is getting beter Içinde eski Is getting beter Içinde met GÜNÜ Karasu nehri GELDİM etekler ve ONU hem titriyordu Kapalı, suya günahları kaftanlar onların. Ayin kahmak al olarak adlandırılan ". Ve Karpuz elma yapılan fenerlerle Cocuklar Organize festivaller icin. Karpuz, ic piyasaya dan anne Oldu yerleştirilen Içinde, ayçiçeği tohumları Ile noktalı Şekiller, Yanan çeşitli pencereler kesilmiş Küçük. Ancak itibaren Ayni Seyi elma anne üstüne yerleştirilmiştir. Fenerleri halatlar uzerinde Şiş askıya ya da Bir Affedilmeyen bulunan vardi uzerinde sürekli,, sokaklar şarkı da söyleyerek. "Alma, veralma, yedy, yyldan Kalma. (Elma, elma vereceğim "Yıl Yedi Bir degil bırakmak bizi olmadan). Tatlılar ve tavete (güveç pilav), Süzme (köfte) ayeh (Suyu) ve çeşitli Meyve etli börek) (kubete met gününde Ate.
Tym Shabbat (canlanma ağaçları festival, özellikle sevgili Cocuklar) - Ocak Sabah uyanıyorum, onun Çocuk tatlılar yararlanılır Meyve ve çeşitli Fındık İstek desteklenmiyor Çanta bulundu altına Bir YASTIK. Şenlikli Gıda değişmiştir.
Prym miyyty (Purim) - Mart: pastel (etli börek), choche (makarna), prym karachihlar (Tatlı makarna), Boyka (zencefilli)) kushchihlar şeklinde gingerbread (Kuşlar, Üçgen hamur İşleri.
Miyyty Fısıh (Fısıh) - Nisan: Matcha (hamursuz ekmek), amin yymyrta, tavuh, ayoh, tolgan balyh kyzargan, heresos (Tatlı dolgular) ve diger yemekler.
Matyn Tevrat (karşılık Gelen Rus Trinity) - Ekim: kyzargan balyh, sutly al (SUT çorbası), sarychihlar (vertuta) sutly-tybly (Yuvarlak cheburek) ve diger yemekler.
Biz Kuhn (All Souls 'Day) - Nisan: Bir Is getting beter hafta önce first Yıldız, Bir pozisyon) Yumurta pişmiş (Emin Click amin yymyrta, daha Hiçbiri çeşitli Tatil degil, bol miktarda yiyecek Sarychihlar (vertuta.) Sutly-tybly (Yuvarlak cheburek) ve diger yemekler.
Kpyr Kuhn (Kül Çarşamba) - Eylül: first yıldızlar yayınlamadan once. Daha Hiçbiri Gıda bol degil, değişmiştir. Günlük Yemek
Yyh bashkuny (Pazartesi) - nohyt ashi (bezelye çorbası), bakla Kullu (fasulye çorbası), tafete.
Orta kuna (Salı) - kartof ashi (patates Soslu), pancar çorbası, Süzme, sarychihlar (veya et), Flyadnya, ekshly al (CORBA) Ile lor kuzukulağı.
Kan kun (Çarşamba) - kashyh kulah (kulaklarıyla çorbası), Pasties, pelvis balyh (Taze Balık), flyadnya, zymyzly chir-chir, kartof Ashi, bor (Lahana güveç).
Kychene kuna (Perşembe) - taburcu oldukları gün, yağsız et. Berchemek shopvasy (mercimek çorbası) veya benekli fasulye (chybyr bakla shorvasy).
Korunmuş atasözü nesytnost bu çorba karakterize: - kayna-Kälin - "Shoreview küllü tohlyky dostlyhy (Arkadaşlık kardeş-in-law, Shoreview gelen bu tokluk olarak).
Ayne kuna (Cuma) - Her bir aile bireyinin yaşına bağlı pişmiş pastel çeşitli boyutlarda. Bu hafta boyunca Cumartesi günü yemek bir gün, hem de ekmek.
Shabbat kuna (Cumartesi) - hayvanlar için olanlar dahil, herkes için tatil günü. Cuma günü hazırlanan ne yedik.
Yyh kuna (Pazar) - artık gıda (kap Shoreview) pişmiş güveç. Krymchak DINI TATIL
(Tatillerinin tarihleri ay takvimine göre belirlenir)
Roshashona miyyty (Yeni Yıl) - Eylül
Kypyr Coons (Kül Çarşamba) - Eylül-Ekim
Symhas Tevrat (Torah!) - Ekim
Matyn Tevrat (karşılık gelen Rus Trinity) - Ekim
Hanuka - Kasım-Aralık
Tkun - Krimchaks üzerinde Anma Günü yok
11 Aralık - İkinci Dünya Savaşı sırasında
Tym Shabbat (uyanış ağaçların festivali) - Ocak-Şubat
Prym miyyty (Purim) - Mart
Miyyty Fısıh (Paskalya tatili) - Nisan
Biz (All Souls 'Day) Coons - Nisan
Boris Achkinazi.
Mayasız hamur
mutfakta kullanım sıklığına Mayasız hamur puf aşağı kalır değil Krymchak. Bu temelde lezzetli geleneksel yemekler ve ürünler hazırlamak.
Süzme İLE ET VE CEVİZ sos ALEDE
Genellikle tüm aile Süzme yapılan çalışmaları sürekli olarak: Başkalarının heykel Süzme ve doldurma empoze ederken biri boş yayıyoruz. Çalışmaları hızlı ve eğlenceli oldu.
Hamur. Elemek un, kase icine dökün ortasında Tatil yapmak Bir ve Yavaş Yavaş tuz Yumurta ve Dökme su ve hamur yoğurun Yumuşak.
4 su bardağı un, 1 Yumurta, hamur yoğurma nekrutogo icin su tuz 1 Tatlı kaşığı.
Doldurma. Et, soğan ve otlar taşlama yoluyla Bir et, biber ve tadı tuzu İHALENİN etmek, bulaşık sig yatıyordu Bir.
0, tat biber 5 kg kıyma (dana), 1 -2 soğan, maydanoz ve tuz.
Hazırlık Süzme. sonunda From baltalayan her parçasının cm -2 bir kesilmiş Küçük Bir Parça, rulo Kesim test Kurulu Bir Ile Bir daire ve boy cm-2, 5 capi 1, icine Bir daire pin yuvarlanan rulo hiçbir Kalın cm'den 1 -2 -6 mm çapında 5. 10 Amacıyla adet daha Fazla Hayir icin gereken ileride kullanmak haddelenmiş degil, kuru disari Bos.
) Serpilir Ile un Açık yan daire Ile (test degil, işaretçi başparmak ve kapanış kenarına zashchipat ve Yakın doldurma, Yarım koymak Bir bölümü, kat doldurma daire NYM, Ellerini Iki Hiçbiri parmakları ark Süzme Bir Veren Yarım daire, ardı et Taban uzerinde başparmak düğmesine havzası. Vyle mahkumların havlu veya unlu koydu uzerinde Süzme Kurulu.
Bir tencerede su kaynatın,) 20 hakkinda (bitene kadar karanlık yüzey - Kisi), Aşçı Hiçbiri dakika kisik 15 ekleyip hafifçe batırmak Süzme, tat tuz (Bir kevgir yaslanmak Hazır Süzme ve bulaşık Bir koyun uzerinde Ön alede Sıcak sonraki katmanı ve akma gevşek örtü tabakası.. alede ince yağlanmış Bir yüzeyin Tekrar Yağ ve ardından Parçası Süzme. Yağ Ile Bir baska tepesinde Sıcak servis yapın.
Hazırlık alede. Süzme alede billboard da tekrar sos aşçılar hazırlayabilirsiniz. Bunu yapmak icin, gemide Bir oklava Bir ve Ceviz Ile fincan eziyet 1, Suyu ekleyerek, Bulamaç eklemek 2 dilim ekmek batırılmış Kabuk) HAYIR (Bir Sıvı durumuna kabin Içinde Bir Topuz Ile karıştırın Fındık Süzme ve et Suyu.
chizyh "Ile pastırma Yağlı sos kullanmak icin koyun.
FRIED ÜRÜNLER
Cheer Çeçen-İnguş Cumhuriyeti
(Pasties)
Popüler yemekler sesini duymak, Çok İyi tr.
Yoğurun hamur, hayatta kalmak icin havlu, gizlemek iyice yoğurun. Hazırlamak doldurma. Soğan ve Taze otlar Daha ince kıyılmış, kıyma.
Hamur. 5,4 su bardağı un, 2-3 Yemek kasigi. Yemek kaşığı Bitkisel Yağ, 1 Tatlı kaşığı tuz, gerektiği sorunu çözecek kadar su.
Doldurma. Kıyma: sığır, kuzu PLI (daha once koyun eti uygulanan Sadece) - 0,5-0,6 kg, 1 -2 soğan, maydanoz, tuz ve su ve biber tat sululuk et yapmak kıyılmış.
Hazırlık. Hamur makarna icin de parçalar halinde kesilir. Rulo ince Bir Çubuk, ve iplik ortasına spiral Bir ucunda Iki, hamur kat onu Bir Parçası haline Bir. Bir kabin Içinde üyeye boşlukları ve Bir havlu Tahta uzerinde gizlemek icin.
Birincisi, 8-9 cm çapında daireler disari rulo oklava Ile Bir adet cm: 8 - - 10 ve 15-16 Hiçbiri Çap kalınlığı en az, Iki adımda gazeteyi.
Bir Ikinci yarısında koymak hazırlanan doldurma (Yuvarlak çay kaşığı), Yakın, Yarım daire Viraj ve alamiyorum Mühür kenarları daire parmaklarında Bir BASKI On Yarım. saucer Trim etrafında çevresi cheburek tyrholom (kesici kenar) ya da. Hazırlanan Pasties Kurulu unlu uzerinde yayılan Bir havlu veya uzerinde. kavurma once Yok et sırılsıklam gelmiyor hamur birikir Bir suru boşlukları Çok İyi.
derin kapta Bir Isı ardı et Fried Pasties uzerinde - kazan. yüzen Pasties Edildi yüzeyinde o da Büyük böylece Yağ Ayçiçek Caydanlik dökün. Hafif, Hiçbiri hafifçe batırmak Pasties (2-3, böylece Yağ yüzeyinde Uygun serbestçe) Bir Isı benzin sorunu çözecek kadar irin. Aşçı, bilgisayarlı sayısal denetim Kahverengi Altın sorunu çözecek kadar. Turn-ve-out Pasties alamiyorum skimmer, benzin sırılsıklam Oldu. Hazır Plaka uzerine Bir çıkış yaptı Pasties.
Sıcak servis yapın.
Katlama Sdobnov
yay Ile ancak ek olarak şeker chebureks Click Hamur, ekşi soda olabilir Loka, ve Örnek'in. Kütük testi, Pasties olarak, Küçük çaplı Bir ONU disari rulo 10-11 cm, Artar yapma kalınlığı. katlamy ortadaki Iki ya da yapmak tyrholom Bıçak Küçük'ün bölümü ardı et sorunu çözecek kadar kızartın ve alamiyorum şişirmek icin degil. pisirin Yani Şıra Pasties, Şişman ya da Ayçiçek Yağı, kavurma konusunda süreç kaşıkla Bir Oluklu Ile dönüm.
Is getting beter Içinde eski o, katlamoy Çanak ichmek-Özel getirmek Kave Oldu Korur veya şurubu bal döküp serpilir Pudra şekeri.
Sebze SNACK
Sebzeler Sebze sezonu icin sonbahar, tüketilen en sik, yaz ve özellikle.
Ile sarımsak, baharatlı katyk (yoğurt) salatalık Sağlık yararları yeni sözcükler salata (salata).
4.3 Yıkama salatalık, soyma, rendeleyin ya da keskin Bıçak Ile Bir dilim kesmek icine ince, Meyve Suyu sıkmak. 5,4 DIŞ sarımsak, ince kıyılmış chesnokovyzhimalku uzerinden Bir ve salatalık sıkmak veya Bıçak. Tuz ve biber Krema ekşi tat, sezon katyk veya. (Katyk - Özel Bir elde tarafından fermente SÜT's yoğurt koyun).
mutfak Krymchak Gore Kitabı "Sırlar.
Purim L. tarafından: R. Levy, Derleyen T. Trevgoda

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder