25 Aralık 2010 Cumartesi

karayım pekmez

Bekmes, bekmez

           
Kompozisyon: Taban - üzüm (suyu), armut, erik, karpuz, elma, dut ...; katkı maddeleri - portakal kabuğu, ayva, kızılcık ve bazen kızarmış un ve baharatlar - karanfil, tarçın.

         
Bekmes - haşlanmış ve yoğun bir devlet meyve veya meyve suyu için yoğunlaşmıştır. üzüm suyu - isim eski kelime BEKMES kaynaklanmaktadır. Kırım ve meyveli bal bekmes çağrılır.

         
Bekmes yangın büyük bir kapta bahçede veya Bahçe doğrudan, hasat alanlarında eğitimli. Evde - Kazan ve büyük düz tazah içinde bunların pişmiş ve reçel. Mağaza o tahta kova ve varillerde. , Şeker ve bal yerine kullanılmış içecek ve şekerleme ekledi. satışta olan savaş öncesi ve savaş sonrası ilk yıllarda bekmes içinde, maliyeti nispeten ucuz ve yaygın yöre halkı tarafından kullanılır. Onun ev ve gıda şirketleri hazırlanmıştır. Simferopol yılında çete "iş enerji" gibi (cari sokağın açısı. Razin ve pr.Kirova). üzümlerden yapılmış Ürün, şifalı kabul edildi. Onun genellikle suyu hazırlanır. Diğer meyve ve çilek meyve suyu olmadan, genellikle haşlanır vardır. Katı kalıntı (tohum, soyma) uzun bir sap üzerinde delikler ile özel bir kova ile pişirme sürecinde çıkarıldı. bekmesa sonra kalan katı kalıntı, votka, hayvan yemi, gübre hazırlamak için kullanıldı. pişirme süresi sonunda ev kullanımı için bekmes içinde çeşitli katkı maddeleri ve baharatlar tat koymak. Ürün kalın koyu sarı ve kahverengi kitle (HAP) için buharlaştırıldı.

         
Bekmes pek çok Türk halkları ve komşuları yedik.
A. Polkanova
(Gazete "Kyrymkaraylar)


Bekmes, bekmez

           
Composition: Basis - grapes (juice), pears, plums, watermelon, apples, mulberries ...; additives - orange peels, quince, dogwood, and sometimes fried flour and spices - cloves, cinnamon.

         
Bekmes - boiled and concentrated to a dense state fruit or berry juice. The name derives from the ancient word BEKMES - grape juice. Called bekmes in the Crimea and fruity honey.

         
Bekmes trained in areas of harvest, directly in the garden or on Bahce in a big pot on the fire. At home - in Kazan and large flat tazah in which they cooked and jam. Store it in the wooden buckets and barrels. Used instead of sugar and honey, added to drinks and confectionery. Before the war, and in the early postwar years bekmes had on sale, cost is relatively cheap and widely used by local people. His prepared in the home and food companies. In Simferopol, such as gang "work energy" (the angle of the current lane. Razin and pr.Kirova). Product made from grapes, was considered curative. Its usually prepared from the juice. Other fruits and berries are often boiled whole, without juicing. The solid residue (seeds, peel) was removed in the cooking process with a special bucket with holes on a long handle. The solid residue remaining after the bekmesa, was used to prepare vodka, animal feed, fertilizer. In bekmes for home use at the end of cooking time put to taste the various additives and spices. The product was evaporated to a thick dark yellow and brown mass (HAP).

         
Bekmes ate many Turkic peoples and their neighbors.
A. Polkanova
(Newspaper "Kyrymkaraylar)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder