Karay mutfağı
Kırım'da popüler yemeklerini çeşitli, orada yemek tarifleri Karay mutfağından dayandırılmıştır. Bu tarifler ve kuşaktan kuşağa aktardığı onların özelliği her yerde kaydedilir resmen değil idi onlar.
Karay mutfağının en önemli özelliği, en yemekler kuzu kullanılmasıdır. Bu sebzeler, fındık, katyk, meyve ve hamur ile birleştirilmiştir. Bu tür yemekleri biraz Bulgaristan, Orta Asya, Kafkaslar, Orta Doğu yemekleri popüler anımsatan. Ama Karay mutfağının ayırt edici özelliği - baharat bir bereket.
Atıştırmalıklar ağırlıklı salata hizmet vermektedir. Kural olarak, çok sulu ve lezzetli hazırlamak kolay, bileşenlerin renk birleştirilir. Ayrıca, snack Karaites bastyrmu olarak kullanmak - kuzu dilleri veya et kurutulur.
Çorbalar Karay mutfağından çok uzun zaman önce ortaya çıktı. Antik çağda, Karaites göçebeler, bu nedenle çoğunlukla çiğ sebzeler, meyveler, meyve, fındık ve kavrulmuş et yem edildi. Sonra, ne zaman sıvı yemek, aynı bileşenleri hazırlanmıştır. Örneğin, Noguchi-shorbasy - bezelye yapılan bir çorba, Buckley shorbasy - okçuluk, mazı torbasses - - darı, Pacha - koyun bacaklar fasulye ya da barbunya fasulyesi, Soga-shorbasy dan. Ancak en popüler ve en sevdiğiniz ilk ders - Hamuro, dolma. O da tutamak denir. Kulaklar - suyu kaynatılır küçük köfte vardır.
ikinci Karaites sebze, meyve yemek, et ve hamur yemekleri yemek üzerine. Kimi zaman, kuzu kullanımı - tavuk veya et. Domuz Karaites ve diyet dahil değildir. Popüler et yemekleri - fasulye Coy Etta baklanen kızartmalar ile kuzu bir tabak Kavurma, köfte eryknen Etten kuru erik ile kefta, sığır eti güveç denir. kuzu, ördek veya hindi - Et çeşitli yapılmış Karaites pilavı. O pilavı denir. tavuk dolmasy gibi popüler yemekleri. hazırlamak için tavuk bezelye, kiraz ve üzüm ile doldurulmuş. et ile birlikte, balık yemekleri pişirdi.
Kaşar, süzme peynir, peynir, gıda, süt kaymağı. Katyk - bir fermente süt ürünü olduğu kadar terbiyeli katyk süt koyun yapmak ve inekler. Kaymak kaynamış sütten yapılır. Bu bir hizmet çünkü, bir incelik ve kabul edilebilir süt 4 litre yüksek yağ içeriği kullanmak gereklidir. Kaşar sıradan bir koyun peyniri andırıyor.
Çok et ve diğer dolgu ile pasta popüler çeşididir. Karay turta hamur farklı türde yapılmış ve farklı şekiller var. ayaklak At - üçgen börekler, Burma strudel, peynir ile doldurulmuş mayalı hamur yapılır panirli olduğunu.
Yerel şefler çiçek çilek, meyve, yaprakları çeşitli reçel yapmak. Örneğin, sık sık gül, kayısı, zambak, dut, kızılcık ve reçel üretimi.
en popüler içecekler arasında bir onarıcı ve iyileştirici özelliklere sahip olanlardır. Vintage serinletici içecek şerbet olduğunu. Genç şarap, shyra denir ve güçlü bir içki daha - maksyma. Süt, yumuşak Ayran hazırlanır ve kurutulmuş meyveler - sheepyards.
Karay mutfağının en önemli özelliği, en yemekler kuzu kullanılmasıdır. Bu sebzeler, fındık, katyk, meyve ve hamur ile birleştirilmiştir. Bu tür yemekleri biraz Bulgaristan, Orta Asya, Kafkaslar, Orta Doğu yemekleri popüler anımsatan. Ama Karay mutfağının ayırt edici özelliği - baharat bir bereket.
Atıştırmalıklar ağırlıklı salata hizmet vermektedir. Kural olarak, çok sulu ve lezzetli hazırlamak kolay, bileşenlerin renk birleştirilir. Ayrıca, snack Karaites bastyrmu olarak kullanmak - kuzu dilleri veya et kurutulur.
Çorbalar Karay mutfağından çok uzun zaman önce ortaya çıktı. Antik çağda, Karaites göçebeler, bu nedenle çoğunlukla çiğ sebzeler, meyveler, meyve, fındık ve kavrulmuş et yem edildi. Sonra, ne zaman sıvı yemek, aynı bileşenleri hazırlanmıştır. Örneğin, Noguchi-shorbasy - bezelye yapılan bir çorba, Buckley shorbasy - okçuluk, mazı torbasses - - darı, Pacha - koyun bacaklar fasulye ya da barbunya fasulyesi, Soga-shorbasy dan. Ancak en popüler ve en sevdiğiniz ilk ders - Hamuro, dolma. O da tutamak denir. Kulaklar - suyu kaynatılır küçük köfte vardır.
ikinci Karaites sebze, meyve yemek, et ve hamur yemekleri yemek üzerine. Kimi zaman, kuzu kullanımı - tavuk veya et. Domuz Karaites ve diyet dahil değildir. Popüler et yemekleri - fasulye Coy Etta baklanen kızartmalar ile kuzu bir tabak Kavurma, köfte eryknen Etten kuru erik ile kefta, sığır eti güveç denir. kuzu, ördek veya hindi - Et çeşitli yapılmış Karaites pilavı. O pilavı denir. tavuk dolmasy gibi popüler yemekleri. hazırlamak için tavuk bezelye, kiraz ve üzüm ile doldurulmuş. et ile birlikte, balık yemekleri pişirdi.
Kaşar, süzme peynir, peynir, gıda, süt kaymağı. Katyk - bir fermente süt ürünü olduğu kadar terbiyeli katyk süt koyun yapmak ve inekler. Kaymak kaynamış sütten yapılır. Bu bir hizmet çünkü, bir incelik ve kabul edilebilir süt 4 litre yüksek yağ içeriği kullanmak gereklidir. Kaşar sıradan bir koyun peyniri andırıyor.
Çok et ve diğer dolgu ile pasta popüler çeşididir. Karay turta hamur farklı türde yapılmış ve farklı şekiller var. ayaklak At - üçgen börekler, Burma strudel, peynir ile doldurulmuş mayalı hamur yapılır panirli olduğunu.
Yerel şefler çiçek çilek, meyve, yaprakları çeşitli reçel yapmak. Örneğin, sık sık gül, kayısı, zambak, dut, kızılcık ve reçel üretimi.
en popüler içecekler arasında bir onarıcı ve iyileştirici özelliklere sahip olanlardır. Vintage serinletici içecek şerbet olduğunu. Genç şarap, shyra denir ve güçlü bir içki daha - maksyma. Süt, yumuşak Ayran hazırlanır ve kurutulmuş meyveler - sheepyards.
Karay mutfağı
Bilgi Kırım mutfak Karay mutfağı Kırım Karaites - Karaites eski şube torunları, Hun ve Hazar aşiret ittifaklar bir parçası olan ve Kırım-Sarmat Alanlar içinde asimile ve kısmen, hazırdır. Bunlar arasında Polovtsians gibi daha yeni ilgili Türk boylarının, temsilcilerinden oluşuyordu. bir etnik grup Kırım'da Karaites oluşmuş gibi. memleketi Kırım yanı sıra, Karaites kompakt yerleşim yerleri uzun Ukrayna (Lutsk, Galich) Batı ve Litvanya olmuştur. Galicia yılında Karaites Prens Danilo Galitsky davetlisi olarak 1246 yılında Kırım geldi. XIV yüzyılda. Grandük Vitovt cezalandırmak ile Litvanya, gelip nereye prensin kale ve korunan ülke sınırları. Litvanya ikinci evleri haline geldi. Kırım yılında Kara dağlar ve kaleleri alanlarda Kirk-Yer, Mangup-Calais, çevreleyen eteklerinde geçmişte yaşamış Solkhat (Stary Krym), Kafa (Feodosia), Gezleva (Evpatoria). Günümüzde, Kırım'da en Karaev yaşıyor.Yemek kültürü geri Hazar ve daha eski tarihinin süre gider. Mutfağı göçebe pastoralists ve çiftçilerin yerel özellikleri antik geleneğe dayanmaktadır.
Geçmişte, günlük gıda olarak koyun, katyk (ekşi süt) ve çeşitli şekillerde hamur oldu. geri göçebe yaşam için et yemekleri bir dizi yapma Gelenekler: eyer, güneş ve rüzgar vyalilos et bağlı kuzu ham bacak, Kakachia dönerek. gölgede kuzu ve sazlık vyalili hava Bacak. Kuru-pişmiş et keçi hava kurutma katmanları de aldı. - Ayrıca Pacha karakteristik baharatlarla pişirilmiş ince kuzu bacak doğranmış; chengechik - haşlanmış ve kurutulmuş koyun çene ve dil; Coy bashchik - haşlanmış koyun kafası. eski geleneğe göre, Karaites gibi, onur ve klan başkanı, ilk konuğu hizmet Kırım Tatarları, Kırgız, ortaçağ Moğollar.
sudzhuk (eyer altında son olgunlaştırmak), çiğ et, pişmiş ve kızarmış hamur içinde (kuvety, yantyk, chyr-chyr) - ızgara et (Kavurma), baharatlar ile ham kuzu yapılmış sosis ve hazırlanmıştır. et pişmiş sebze (silkme, musakka), ayva, erik, fasulye, pilav, çorba elma yapılan soslar ile. Köftesi, et, peynir, kiraz, erik, dut ile yapılan ... koyun eti yağ ve eritilmiş tereyağı esas olarak hazırlanmıştır. Tatlı bal ile yapılmış. et ve diğer yemekler için ana baharat katyk yaptı. ortak atasözü oldu: ". - hasta için bir ilaç, katyk - Limon püresi için" gıda din sınırlamaların sayısı. , Eski Ahit gereklerine göre ölçekler, vb olmadan, balık domuz eti yemek vermedi
Tarifler Karay mutfağı:
• Akalva
• domates Kuzu (Coy Etta pomadornen)
• Jam Kavun kızılcık (Kavun-kyzylchyk tatlysy)
• ayva ile hindi (kerel aivalen)
• kuru üzüm ve kızılcık hindi sos dan (kerel kyzylchyk've yuzyumnen)
• Squash) Dolması I (lokali dolmasy
• Kabak Dolma II (lokali dolmasy)
• Pastaza) bedzhirmeknen haşlanmış pirinç ile mercimek (princh
• Rice Kuzu
• Karay içinde Pepper (Buber kavurmasy)
• biber) dolmasy dolması ile sebze (Buber
• ) pomadornen kuzu Karaciğer ile domates (Coy dzhyger
• Pies Karay
• börek) ayaklak dolması ile koyun sakatatlar (Jag
• Silkme Patlıcan (patlydzhan silkmesy)
• Silkme kuzu (Coy Etta silkmesy)
• patates Silkme (patates silkmesy)
• pirinç ve Silkme ile sebze (silkme bostan yemishliknen)
• ayaklak) pynir süzme peynir (kavurlagan Puff peynirli börek ve
• kuru üzüm ve Köfte ile fındık (kefte dzheviz've yuzyumnen)
• Test edilen Duck
• kuzu Omuz Dolması
Milli yemekler Kırım Karaites (kara) Etnik kimliğin bir ifadesi olarak geleneksel gıda |
uzun Halk gelenekleri milli yemekler korunmuştur. kentsel çevreler tutkulu ve Avrupa medeniyeti ve birçok ulusal özellikleri kaybı (giysi, mutfak eşyaları, ev eşyaları, vb) tesviye bile kutlama yemekleri için özellikle, ataların diyet eki yaşamaya devam ediyor. Yukarıda tam araç için geçerlidir. Onlar yüzyıllar boyunca kaçak ve geri tarihin Hazar döneminden kalma, antik gelenekleri ile, kendi ulusal mutfak korunmuş. mutfak On Kırım Karaites Akademisyen T. Kowalski, kalıntı Karay dili tespit aynı kelimeleri, söyleyebilirim. Bilim adamı mecazi şeklini muhafaza yüzyıllardır yapma, kehribar mühürlü onun sinek, benzetti. Milli yemekler Karaev Antik geleneği bindirme obschekrymskih uluslararası özelliklere dayalı. yemekler göçebe pastoralists ve çiftçilerin, tipik bir arada ethnogenesis, yaşam tarzının temsilcisi ve milletin tarihidir. Pek çok ortak menü Karaev ve diğer Türk halkları da. özellikleri yakın çevresinde hiçbir analogları sahip mutfağı ve özgün yemekler, karayskoy özgü vardır. Karai sevilen ve nasıl yemek biliyordu. çevredeki nüfus ikamet tarihsel topraklarında uzun adı "Kibina" ve Kırım Karaites diğer yemekler altında Litvanya bilinen ünlü Karay kek gibi şöhret kazanmıştır. Kırım Karaites ulusal mutfağının şimdi, belki, hatta birçok insan için daha fazla bilinen On. Bu nedenle, daha fazla açıklama biz araç hakkında kısa bir bilgi verebilir. Ukrayna, Rusya ve Litvanya'da Kırım Karaites yaşayan çoğu. Kırım - - sadece 800 kişi ve dünyada her şey - 2000 biraz üzerinde tarihsel vatanı At. Bu gezegenin yerli halkların biridir. Kırım Karaites - Kırım yerli halkın, ortak kan, dil ve gelenekler ile birleşik, kendi etnik kimlik, akrabalık diğer Türk halkları, kültürel kimlik ve dini bağımsızlık ile farkındadır ve diğer milletlere dostluk, bir vatan olarak Kırım'ı için özel duygular var. inançlar, (kendini tanımlama ilk Kırım Karaites Birliği Konferansı tarafından belirlenen 1917 yılında Kırım Karaites ulusal kongre tarafından kabul edilmiştir) "kimlik saygı. * Kara sığır (et, süt) ve tipik bir kombinasyonu ile karakterize için (tahıl, sebze), basit üretim ve gerektiren gıdaların mükemmel mutfak çok tarım. Özelliği, göçebe atalarından miras et büyük rolü vardır. Böyle bir diyet göçebe pastoralists tipik bir örneğiydi. Böylece, Arap tarihçi İbn-i Asir (1220) göre, Cengiz Han'ın Tatar [1] "onların beden olarak koyun, inek, at ve diğer sığır, ve onlar, başka bir şey yemem" idi. Ben ethnogenesis Karaev katılan Polovtsy ve limerick H. Kozlowski gelen satırları hatırlama:
|
sonuç bulamadı Sayı karayskih gıdalar henüz. koy ayakchiklar - Bu, örneğin, Güneş-kuzu bacak kurutulur. Onların İlkel pişirme ve diger motor gücü Göçebe hayatın kökeni gösterir. Deme Çanak Asya'nın derinliklerinden Karaev ataları getirdi. Prospektif coğrafi Karan Ortak kökleri (Altay, Çuvaş ve Altay Türk kökenli halkların diger temsilcileri) Ile ilişkili Kırım Türk insanlardan bağdaştırıcı Bir paralellik tespit.
yemeklerin İsimleri Ayran, komech, otmek, Süzme ve diğerleri Türk dili (Eski Türk Sözlük, 1969) en eski tabaka aittir.
Uzun süredir Devam eden Gelenek gıdaların dağıtımı olmuştur. Örneğin, Bir koyun Başı öncelikle Şeref ve Karaev, Kırgız, Tatar, Tuva, ortaçağ Moğollar, vs Ile Bir aile büyüğü Konuk yaptı [5] Göçebe pastoralists ve Çiftçiler Click diyetle tipik Gıda varlığı geçmişte Yaşam Karaev sezonun yansıtacak. Hazarlar görmeme, ilkbaharda da bahçeleri ve üzüm Bağları Içinde Göçebe (adım ve yayla) ve Geriye kalıcı yerleşim yerlerine Güz Giderdim.
Geçmişte, diyet Karaev olarak Hazar bölgelerinde, belli ki, gibi resimleri eski geleneği kanıtladığı önemli bir rol balık, çalış onu Paskalya ekmek de, yanı sıra güneş, ay ve yıldız ile. Tatile Özel uygulama desen bilinen ve Tuva kek.
Kırım Tatarları için Kırım yakın Karayskaya mutfak. Ama güç sisteminde göze çarpan farklılıklar vardır ve belirli gıdalar varlığında. Menü Karaev, çeşitli form ve test koyun ağırlıklı dayalı Kırım Tatarları dağları ve özellikle yuzhnobere-Gie üzerinde, karma yem hakim. Kırım Tatarları gelen kuzu için genel bir aşkla, bir günlük yemek değildi. Bir meyve (kuru dahil) ve sebze (patlıcan, biber, kabak, domates, salatalık, soğan ve sarımsak), Tatarlar daha sık ve fazla sayıda kullanmıştı.
Yüzyıllar boyunca, Kırım'da yan yana yaşayan Kırım Tatarları, Krymchaks, Rumlar, Ermeniler, mutlu yeme ve bazen de birbirlerinin ulusal yemeklerin hazırlanması, cezalandırmak: vb Tatar barbekü, balık, Rum, Ermeni helva, Karay tartlar, uzun vadeli ortak bir sonucu olarak Kırım konaklama ve ulusal kültürlerin içeliği, tuhaf farklı halkların geleneklerini iç içe. Bazen zor, imkansız bir yemeğin kökeni hakkında karar vermek. sudzhuk, kobeti (kubete), sote edin, mussaka, silkme, vb Bunlar insan pişirme ve kullanım sıklığına inceliklerini göre değişir: ulusal özellikleri koruyarak, ortak yemekler vardır. Sarma (yaprak sarmasından) olarak Karaites ve nane gibi ilave edildi diğer halkların sık sık onsuz.
Obschekrymskie yemekler ve gelenekler çevresindeki bölgeler ve ülkeler Karadeniz'in bir maç var (Ukrayna, Güney Kafkasya, Türkiye, Bulgaristan). Aynı yemekleri Karaev örneğin ve Osetler için bulunamazsa, (chygyt - peynir, tymbyl - ekmek, kybyn - etli hamur) ve Bulgarlar gibi, (Ayran, katik, Buz) Karaev var
*
Gıda din sınırlamaların Sayısı. Eski Ahit'in sırasına Türkçesi, Kara ölçekler olmadan Domuz eti, Balık Yemek yemedim, kerevit, Düzenli olarak Oruç tuttular. Hazırlamak Paskalya icin ayin mayasız kek (kaburtyk, tymbyl) ve hamur kullanımı yoktu. putperestlik ve tengrianstva günlerinden met Yana Birlikte GUC antik halk geleneği, Yeni Kabil Edilen dinin bazi hükümlerine Aykırı Korur. İncil'de okuduğumuz: (Tesniye 14, 21) "etmeyeceksin Sen Paylaşmak başkalarıyla anne sütünde Bir Çocuk kaynaşmak". Din adamları genellikle et Ile SÜT kullanımı yasak olarak, masur olarak met hüküm yorumlanır. katik - Ancak, Karaev eti favori baharat, diger birçok Türk halkları görmeme, ekşi SÜT. SÜT, et haşlanmış - Antik çağlardan met Yana, ve pishirilgen Sutta de Çanak kurtardı.
emir aksine "Sen, bir idol kendiniz için yapmayacaksın cennet veya yeryüzünde ya herhangi bir görünüş, Paskalya dişleri ile güneş şeklindeki pişmiş kek - kiriş ve Güneş, yıldızlar, ay ve balık görüntüleri ile dekore edilmiştir. Din adamları, bu belirsiz aitti: bu özgürlükler karşı aktif ama başarısız dogmatist; gerçek düşünce Gazali inanç ruhuna tehdit eski gelenekleri görülmedi ve daha kendini mesafe çalıştı. Gösterge niteliğindeki bu konuda bir artış katılım bir kuraklığın ortasında yağmur aşağı göndermek için bir istek ile kutsal meşe aile mezarlığına Allah Tengri için dönüm tengrianstvu ayin hazzan için.
*
Karaev içinde Aşçılık Sanat her zaman yüksek itibara sahip oldu. Meslekler usta aşçılar aile isimleri yansır: Bozadzhi (Buznik) Kaymakchi (kaymachnik) Pastak (aşçı), Ekmek sorun (Baker), vb bizim zaman, onların beceri T. Mangu-bi (1888-1992), T ile ünlü . Sinani (1898-1995), E. Kalfa (1902-1975), E. Kalfa (1907-1995) ve diğer ustalar. Mutfak sanatı folklor önemli bir yer alır. Bu konuda ortaya çıkarılması "sözleriyle Fathers" - atasözleri ve deyişler, bazıları aşağıda sıralanmıştır:
Tedavi - iyi bir şey.
Tuz ve karabiber özel iş kurşun göre, bagaj üzerindeki tat.
Çalışan yiyecek bir parçasıdır.
Tuzsuz yiyecek - Hiçliğin sahibi.
Ücretsiz gıda besler olmayacaktır.
ekmek Big hunk, ama yemek büyük sözler söyleme.
Konuk Ben beklediğim ama ne var yemek yemedim.
Biber veya çıkarma veya salatalık ilave edin.
Hadi oğlum yemek, çarşı ve komşu geceyi geçirmek olmasa bile kızı yemez.
İlave içmem, doya doya yemeyin.
çok fazla beklemeyin iyi yemek seçin.
iyi yemek kalmak Than, kötü bir mide patlama izin vermek daha iyidir.
kaşık gelecek bile, pota koymak neler var.
Eski ağız - Yeni bir gıda.
sahibi önce olacak Ve eğer konuk daha iyi olacaktır.
En kötü huylu misafirhane sahibi davranır.
Srebro ve altın - bazen taş arpa kabuksuz tahıl - her zaman yeme.
Gıda, emek emek sırasında - Yemek sırasında.
efsanevi Gulyush-Toth, yaratıcılığı ve düşmanların Kirk-Iera sakinleri kurtarmıştı mutfak sanatları Hala hayatta gelenek [6].
gıda ile ilgili inançlar ve hurafeler bir dizi ile. Bu ve daha şenlikli yemek hazır olduklarını, örneğin, inanılır daha fazla kişi, hostes mutlu olacaktır bunları deneyin. Herhangi bir konuk, hatta düşman eğlendirmek ama son yemem de gerekir. gıda, özellikle şenlikli bir kısmı, bu komşular ve yoksullara vermek gereklidir. ödünç tabak dönüşü ile, kesinlikle bir şey tasty koymak gerekir.
Ulusal gıda Kırım Karaites gelen eski Türk geleneklerine dayanan ve obschekrymskie uluslararası özellikler içerir. yemekler ve tipik göçebe ve çiftçilerin birlikte, kökeni, yaşam tarzları ve tarih Karaev, tipik bir kalıntı milli yemekleri temsilcisi ve özellikle bunların kullanımı ve Hazar bize geri getiriyor tarihinin daha eski dönemlerde, maddi ve manevi bağlantı süreleri ve tür açık bir örneği vardır geçmişten günümüze köprü.
-
Mutfak.
Taahhüt ulusal gıda - insanların en uzun ömürlü istikrarlı özelliği. zaman tarafından test edilmiştir ve bir yüzyıl Karay mutfağından geçti.Hala Kırım ve Litvanya onur ünlü Karay pies içinde. minik kulakları bir tırnak büyüklüğünde, bal ve fındık ile ağzınızı yapraklanmış kek içinde erimesine zevk - - topları-badem Geçmişte, yiyebilirim Kırım pitoresk çarşılar ve fındık ile yapılan bir beyaz helva üzerinde, Hamuro, dolma yiyin.
Geçmişte, günlük gıda olarak koyun, katyk (ekşi süt) ve çeşitli şekillerde hamur oldu. geri göçebe yaşam için et yemekleri bir dizi yapma Gelenekler: eyer, güneş ve rüzgar vyalilos et bağlı kuzu ham bacak, Kakachia dönerek. gölgede kuzu ve sazlık vyalili hava Bacak. Kuru-pişmiş et keçi hava kurutma katmanları de aldı. - Ayrıca Pacha karakteristik baharatlarla pişirilmiş ince kuzu bacak doğranmış; chengechik - haşlanmış ve kurutulmuş koyun çene ve dil; Coy bashchik - haşlanmış koyun kafası. eski geleneğe göre, Karaites gibi, onur ve klan başkanı, ilk konuğu hizmet Kırım Tatarları, Kırgız, ortaçağ Moğollar.
sudzhuk (eyer altında son olgunlaştırmak), çiğ et, pişmiş ve kızarmış hamur içinde (kuvety, yantyk, chyr-chyr) - ızgara et (Kavurma), baharatlar ile ham kuzu yapılmış sosis ve hazırlanmıştır. et pişmiş sebze (silkme, musakka), ayva, erik, fasulye, pilav, çorba elma yapılan soslar ile. Köftesi, et, peynir, kiraz, erik, dut ile yapılan ... koyun eti yağ ve eritilmiş tereyağı esas olarak hazırlanmıştır. Tatlı bal ile yapılmış.
et ve diğer yemekler için ana baharat katyk yaptı. ortak atasözü oldu: ". - hasta için bir ilaç, katyk - Limon püresi için"
Favori süt yiyecek - peynir Karay - Kaşar ve kaymak - özellikle süt köpüğü ile pişirilir.
Biz biber ile daha özel fırında ördek yumurta arama, laminasyon zhenihovskuyu katlamu (kek), kefal karaca, stupech kurutulmuş - bal ve kızarmış un bir tabak.
yemekler bir dizi yapma karmaşıklığı onların iyi tat haklı. Üst kulinarki şöhret ve saygı kazandı. Hostes daha fazla misafir ağırlamak için çalıştık. O mutluluk getirir inanılıyordu.
gıda din sınırlamaların sayısı. , Eski Ahit gereklerine göre ölçekler, vb olmadan, balık domuz eti yemek vermedi
Hazarlar katmagy - eski Hazar Karay yemekleri için helva bulunmaktadır.
Hala kullanılan ve diğer tören yemekler. anma hizmet anda siyah acı Kara-helva (veya olyum-alvasy), kırkıncı günü - Hazar helva tatlımsı konfor, süre yas ve tatil için çıkış - tatlı beyaz ac-helva.
güç Karaev bir asırlık sisteminde eski bir Türk, uluslararası obschekrymskaya ve dini geleneklerini yansıtıyordu.
Karaites of Relic milli yemekler ve geri Hazar bizi bunların kullanımı gelenek ve tarihin daha eski dönemlerde, maddi ve manevi bağlantı kez ve geçmişten günümüze bir köprü açık bir örnektir.
-
-
-
-
-
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder