25 Aralık 2010 Cumartesi

karay mutfak

Karay mutfağı

Kırım'da popüler yemeklerini çeşitli, orada yemek tarifleri Karay mutfağından dayandırılmıştır. Bu tarifler ve kuşaktan kuşağa aktardığı onların özelliği her yerde kaydedilir resmen değil idi onlar.
Караимская кухня
Karay mutfağının en önemli özelliği, en yemekler kuzu kullanılmasıdır. Bu sebzeler, fındık, katyk, meyve ve hamur ile birleştirilmiştir. Bu tür yemekleri biraz Bulgaristan, Orta Asya, Kafkaslar, Orta Doğu yemekleri popüler anımsatan. Ama Karay mutfağının ayırt edici özelliği - baharat bir bereket.
Atıştırmalıklar ağırlıklı salata hizmet vermektedir. Kural olarak, çok sulu ve lezzetli hazırlamak kolay, bileşenlerin renk birleştirilir. Ayrıca, snack Karaites bastyrmu olarak kullanmak - kuzu dilleri veya et kurutulur.
Çorbalar Karay mutfağından çok uzun zaman önce ortaya çıktı. Antik çağda, Karaites göçebeler, bu nedenle çoğunlukla çiğ sebzeler, meyveler, meyve, fındık ve kavrulmuş et yem edildi. Sonra, ne zaman sıvı yemek, aynı bileşenleri hazırlanmıştır. Örneğin, Noguchi-shorbasy - bezelye yapılan bir çorba, Buckley shorbasy - okçuluk, mazı torbasses - - darı, Pacha - koyun bacaklar fasulye ya da barbunya fasulyesi, Soga-shorbasy dan. Ancak en popüler ve en sevdiğiniz ilk ders - Hamuro, dolma. O da tutamak denir. Kulaklar - suyu kaynatılır küçük köfte vardır.
ikinci Karaites sebze, meyve yemek, et ve hamur yemekleri yemek üzerine. Kimi zaman, kuzu kullanımı - tavuk veya et. Domuz Karaites ve diyet dahil değildir. Popüler et yemekleri - fasulye Coy Etta baklanen kızartmalar ile kuzu bir tabak Kavurma, köfte eryknen Etten kuru erik ile kefta, sığır eti güveç denir. kuzu, ördek veya hindi - Et çeşitli yapılmış Karaites pilavı. O pilavı denir. tavuk dolmasy gibi popüler yemekleri. hazırlamak için tavuk bezelye, kiraz ve üzüm ile doldurulmuş. et ile birlikte, balık yemekleri pişirdi.
Kaşar, süzme peynir, peynir, gıda, süt kaymağı. Katyk - bir fermente süt ürünü olduğu kadar terbiyeli katyk süt koyun yapmak ve inekler. Kaymak kaynamış sütten yapılır. Bu bir hizmet çünkü, bir incelik ve kabul edilebilir süt 4 litre yüksek yağ içeriği kullanmak gereklidir. Kaşar sıradan bir koyun peyniri andırıyor.
Çok et ve diğer dolgu ile pasta popüler çeşididir. Karay turta hamur farklı türde yapılmış ve farklı şekiller var. ayaklak At - üçgen börekler, Burma strudel, peynir ile doldurulmuş mayalı hamur yapılır panirli olduğunu.
Yerel şefler çiçek çilek, meyve, yaprakları çeşitli reçel yapmak. Örneğin, sık sık gül, kayısı, zambak, dut, kızılcık ve reçel üretimi.
en popüler içecekler arasında bir onarıcı ve iyileştirici özelliklere sahip olanlardır. Vintage serinletici içecek şerbet olduğunu. Genç şarap, shyra denir ve güçlü bir içki daha - maksyma. Süt, yumuşak Ayran hazırlanır ve kurutulmuş meyveler - sheepyards.

Karay mutfağı

Bilgi Kırım mutfak Karay mutfağı Kırım Karaites - Karaites eski şube torunları, Hun ve Hazar aşiret ittifaklar bir parçası olan ve Kırım-Sarmat Alanlar içinde asimile ve kısmen, hazırdır. Bunlar arasında Polovtsians gibi daha yeni ilgili Türk boylarının, temsilcilerinden oluşuyordu. bir etnik grup Kırım'da Karaites oluşmuş gibi. memleketi Kırım yanı sıra, Karaites kompakt yerleşim yerleri uzun Ukrayna (Lutsk, Galich) Batı ve Litvanya olmuştur. Galicia yılında Karaites Prens Danilo Galitsky davetlisi olarak 1246 yılında Kırım geldi. XIV yüzyılda. Grandük Vitovt cezalandırmak ile Litvanya, gelip nereye prensin kale ve korunan ülke sınırları. Litvanya ikinci evleri haline geldi. Kırım yılında Kara dağlar ve kaleleri alanlarda Kirk-Yer, Mangup-Calais, çevreleyen eteklerinde geçmişte yaşamış Solkhat (Stary Krym), Kafa (Feodosia), Gezleva (Evpatoria). Günümüzde, Kırım'da en Karaev yaşıyor.
Yemek kültürü geri Hazar ve daha eski tarihinin süre gider. Mutfağı göçebe pastoralists ve çiftçilerin yerel özellikleri antik geleneğe dayanmaktadır.
Geçmişte, günlük gıda olarak koyun, katyk (ekşi süt) ve çeşitli şekillerde hamur oldu. geri göçebe yaşam için et yemekleri bir dizi yapma Gelenekler: eyer, güneş ve rüzgar vyalilos et bağlı kuzu ham bacak, Kakachia dönerek. gölgede kuzu ve sazlık vyalili hava Bacak. Kuru-pişmiş et keçi hava kurutma katmanları de aldı. - Ayrıca Pacha karakteristik baharatlarla pişirilmiş ince kuzu bacak doğranmış; chengechik - haşlanmış ve kurutulmuş koyun çene ve dil; Coy bashchik - haşlanmış koyun kafası. eski geleneğe göre, Karaites gibi, onur ve klan başkanı, ilk konuğu hizmet Kırım Tatarları, Kırgız, ortaçağ Moğollar.
sudzhuk (eyer altında son olgunlaştırmak), çiğ et, pişmiş ve kızarmış hamur içinde (kuvety, yantyk, chyr-chyr) - ızgara et (Kavurma), baharatlar ile ham kuzu yapılmış sosis ve hazırlanmıştır. et pişmiş sebze (silkme, musakka), ayva, erik, fasulye, pilav, çorba elma yapılan soslar ile. Köftesi, et, peynir, kiraz, erik, dut ile yapılan ... koyun eti yağ ve eritilmiş tereyağı esas olarak hazırlanmıştır. Tatlı bal ile yapılmış. et ve diğer yemekler için ana baharat katyk yaptı. ortak atasözü oldu: ". - hasta için bir ilaç, katyk - Limon püresi için" gıda din sınırlamaların sayısı. , Eski Ahit gereklerine göre ölçekler, vb olmadan, balık domuz eti yemek vermedi


Tarifler Karay mutfağı:
Akalva
domates Kuzu (Coy Etta pomadornen)
Jam Kavun kızılcık (Kavun-kyzylchyk tatlysy)
ayva ile hindi (kerel aivalen)
kuru üzüm ve kızılcık hindi sos dan (kerel kyzylchyk've yuzyumnen)
Squash) Dolması I (lokali dolmasy
Kabak Dolma II (lokali dolmasy)
Pastaza) bedzhirmeknen haşlanmış pirinç ile mercimek (princh
Rice Kuzu
Karay içinde Pepper (Buber kavurmasy)
biber) dolmasy dolması ile sebze (Buber
) pomadornen kuzu Karaciğer ile domates (Coy dzhyger
Pies Karay
börek) ayaklak dolması ile koyun sakatatlar (Jag
Silkme Patlıcan (patlydzhan silkmesy)
Silkme kuzu (Coy Etta silkmesy)
patates Silkme (patates silkmesy)
pirinç ve Silkme ile sebze (silkme bostan yemishliknen)
ayaklak) pynir süzme peynir (kavurlagan Puff peynirli börek ve
kuru üzüm ve Köfte ile fındık (kefte dzheviz've yuzyumnen)
Test edilen Duck
kuzu Omuz Dolması
Milli yemekler Kırım Karaites (kara)
Etnik kimliğin bir ifadesi olarak geleneksel gıda
uzun Halk gelenekleri milli yemekler korunmuştur. kentsel çevreler tutkulu ve Avrupa medeniyeti ve birçok ulusal özellikleri kaybı (giysi, mutfak eşyaları, ev eşyaları, vb) tesviye bile kutlama yemekleri için özellikle, ataların diyet eki yaşamaya devam ediyor.
Yukarıda tam araç için geçerlidir. Onlar yüzyıllar boyunca kaçak ve geri tarihin Hazar döneminden kalma, antik gelenekleri ile, kendi ulusal mutfak korunmuş. mutfak On Kırım Karaites Akademisyen T. Kowalski, kalıntı Karay dili tespit aynı kelimeleri, söyleyebilirim. Bilim adamı mecazi şeklini muhafaza yüzyıllardır yapma, kehribar mühürlü onun sinek, benzetti. Milli yemekler Karaev Antik geleneği bindirme obschekrymskih uluslararası özelliklere dayalı. yemekler göçebe pastoralists ve çiftçilerin, tipik bir arada ethnogenesis, yaşam tarzının temsilcisi ve milletin tarihidir.
Pek çok ortak menü Karaev ve diğer Türk halkları da. özellikleri yakın çevresinde hiçbir analogları sahip mutfağı ve özgün yemekler, karayskoy özgü vardır.
Karai sevilen ve nasıl yemek biliyordu. çevredeki nüfus ikamet tarihsel topraklarında uzun adı "Kibina" ve Kırım Karaites diğer yemekler altında Litvanya bilinen ünlü Karay kek gibi şöhret kazanmıştır. Kırım Karaites ulusal mutfağının şimdi, belki, hatta birçok insan için daha fazla bilinen On. Bu nedenle, daha fazla açıklama biz araç hakkında kısa bir bilgi verebilir.
Ukrayna, Rusya ve Litvanya'da Kırım Karaites yaşayan çoğu. Kırım - - sadece 800 kişi ve dünyada her şey - 2000 biraz üzerinde tarihsel vatanı At. Bu gezegenin yerli halkların biridir. Kırım Karaites - Kırım yerli halkın, ortak kan, dil ve gelenekler ile birleşik, kendi etnik kimlik, akrabalık diğer Türk halkları, kültürel kimlik ve dini bağımsızlık ile farkındadır ve diğer milletlere dostluk, bir vatan olarak Kırım'ı için özel duygular var. inançlar, (kendini tanımlama ilk Kırım Karaites Birliği Konferansı tarafından belirlenen 1917 yılında Kırım Karaites ulusal kongre tarafından kabul edilmiştir) "kimlik saygı.
*
Kara sığır (et, süt) ve tipik bir kombinasyonu ile karakterize için (tahıl, sebze), basit üretim ve gerektiren gıdaların mükemmel mutfak çok tarım.
Özelliği, göçebe atalarından miras et büyük rolü vardır. Böyle bir diyet göçebe pastoralists tipik bir örneğiydi. Böylece, Arap tarihçi İbn-i Asir (1220) göre, Cengiz Han'ın Tatar [1] "onların beden olarak koyun, inek, at ve diğer sığır, ve onlar, başka bir şey yemem" idi. Ben ethnogenesis Karaev katılan Polovtsy ve limerick H. Kozlowski gelen satırları hatırlama:
, Polovtsy yemek Sevilen Ve herkes yarım koyun yiyebilirim.
çeşitli formlarda kuzu için Karai tercihi (kurutulmuş, tedavi, vb), süt ürünleri ve hamur yapılır. sebze ve karışık yemekler, çorbalar ve tahıllar, bal, içecek, meyve, çilek, fındık ve mamulleri olarak tüketin. popülerlik mutfak Karaev ve onun çevresinde ilgi olmasına rağmen, kendi tarifleri sistematik olarak nispeten yakın toplanmıştır. Bu girişimin öncüleri arasında B. Coquena, A. Polkanoff, N. Kefeli edildi. Sonra, bu çalışma ve devam edilmiştir birkaç yayın [2]. Birçok tarifler A. Shtoik kaydetti. Olacak daha, sınıflandırılması ve toplanan malzeme karşılaştırmalı analizi güncelleme olacak. Aşağıdaki liste, büyük resmi incelenmesi amaçlanmıştır ve farklı kategorilerden bazı tipik yemeklerinden oluşmaktadır. Belirtilmeyen birçok mezeler, çorba ve pilav, içecekler, tatlılar vs Et yemekleri: bastyrma - baharatlar ile kurutulmuş et; kakach - (sarsıntılı), kuzu veya keçi eti kurutur, -; kuru hikaye - haşlanmış ve kurutulmuş et, mahkeme böceği - baharatlar ile ham kuzu yapılmış düz bir sosis; tilchik kuzu tedavi bacak koy ayakchiklar (ayaklary, ayachyh) - güneşte kurutulmuş kamış; chengechik - dil suyla haşlanır ve kurutulmuş koyun çenesi; koy-bashchik (baschyh) - haşlanmış koyun kafası; Pacha - ince doğranmış ve kuzu baharat bacak ile pişirilmiş; kavurma - ince kıyılmış et ve kavrulmuş; kebap - patates kızartması; koyun kuyruk yağında kavrulmuş kuzu - peranchyk akran. Süt ürünleri: Ira - özel olarak hazırlanmış yoğurt, baharat - ekşi süt, peynir altı suyu, katik bir içki; kaymak - kaynamış süt, krema, ekşi krema ile cilt; kaşar - terbiyeli beyaz peynir özel hazırlık; Dar - ottsezhivaniya ekşi süt sonra lor kalıntı; chygyt - keçi peyniri; chygyt kuru, kuru penir - kuru-tuzlu peynir; chyrymchyk - süzme peynir. Unlu yemekler: yayma (yayim) - pancake-bun, kylach (m), kalyn - topuz; komech - büyük bisküvi pasta; katlama - kızarmış tortilla; otmek, otmyak (m), etmyak (m), etmek (i) - ekmek Pite - havuç kek; tutmach - makarna, köfte. Et ve hamur işi yemekler: ayaklak, ayaklyk - ham kuzu ile börek; girde, girdechik - hamur küçük bir puf; yantyk - ham kuzu büyük yuvarlak puf; kobeti, kuvety - çiğ et ile büyük bir yuvarlak pasta; kybyn, kybyn (m, r) - çiğ et ile pişmiş, yarı yuvarlak pasta; hamurdolma - kulaklar, küçük köfte; chyrchyr - koyun eti yağlı etli börekler kızartılır, Pasties. Sebze ve et ve sebze yemekleri: ayva - (Alma, Eric, Buckley, Nohut-) ashi - Et Sos ayva ile (elma, erik, fasulye, bezelye); imambyyyldy - patlıcan ve diğer sebze yapılmış bir tabak; Kaigan - et ve ıspanak büyükanne; kabak dolması - kabak dolması; mussaka - kuzu, Sarma ile sebze - yaprak sarmasından; Sote - patlıcan farklı sebzeler. Çorbalar, tahıllar: berdzhimek-Ashi - mercimek haşlanmış pirinç; rogacha - arpa lapası, makarna - hatta tahıl, buğday, tahıl, pilav - hiç pilavı; shorba - çorba genel olarak (çeşitleri: Et, süt, et ve süt, tahıl, vb.) Festival, ritüel yemekler, içecekler: akalva - cevizli beyaz festival helva; katmagy Hazar - Hazar helva, helva, ya da teselli, kara (olyum) helva - siyah acı matem helva, Buzau, mahsyma - darı, bir top-badem yapılmış kolay sarhoş bir içki - bal ve badem ile küçük puf börek (fındık); Yumurta - tuz ve biber ile pişmiş yumurta; kiyuv katlama - puf zhenihovskaya katlama; kynysh - haşhaş tohumu ile üçgen tatlı pasta; kaburtyk - ince, kuru pasta, tymbyl - Paskalya kek, turta, kiraz, krem peynir, kayısı, erik, dut. * Ne zaman test et kombinasyonu, özellikle de yağlı koyun eti ile karakterize onların masasına için et yemek için yukarıda belirtilen taahhüt Karaev. Bu yemekleri, lezzetli ama yağlı ve ağır günlük ve festival menü içerir. Meyilli çekirdek çiğ et yerleştirilir. Onun (yantyk, kobeti, kybyn ve diğerleri), nadiren (chyrchyr) yavrularının pişirin (hamurdolma) pişmiş. Daha sık, mayasız hamur kullanma olasılığınız - ve maya (girdechik). yemek et ve sebze (silkme, mussaka, sarma), pirinç, soslar, elma, ayva, erik, fasulye, bezelye, çorba beri. Yedik ve çorba o dostluk Teschin darı söyleyerek "tokluk çorba yol açtı etsiz. sebze yemekleri imambayyldy sote, et ve ıspanak büyükanne denir ki. basit et yemekleri aksine bu tür kurutulmuş et karışık yemekler daha karmaşık ve çok emek-yoğun teknoloji gerektirir. Ama yapma zorluğu iyi tadı dengeler. yani bir söyleyerek, "kek, yapacak yavru et ve un Zavallı kadın," var basit bir şey pişirin. tarihi ve ulusal mutfağı yemekleri Kökenleri açıdan ilginç kalıntı göçebe döneminden kalan ve günümüze kadar menüsünde korunur. Birçok yemek (Kırım Tatarları) komşuları ve uzun (Altay, Kırgız, vb) oluşturulması, hazırlanması teknoloji ve başlıklarında çeşitli Türk etnik gruplarda paraleldir. Bu kurutulmuş et ve tedavi, son zamanlarda, beslenme Karaev önemli bir rol oynadı öncelikle. Onun, saha koşullarında bile hazırlanmış ve uzun süre saklanabilir. Olan, ancak şimdi bu yemekleri diyet Karaev hızla yok oluyor yüzyıllar atlattı. Öncelikle kısaca bu kategoride olup özellikleri ve gıdaların hazırlanması eski teknoloji tartışıyorlar. Kurutulmuş et - kakach - hazırlanmış çok basit: kuzu Ham bacak (nadiren - keçi) eyer ve güneş ve rüzgar uzun yolculuklarda vyalilos et sırasında kayış. koy ayaklachik - - Kuzu Bacak yıkanmış temizlenmiş reçine, gölgede kurutulur ve rüzgar kurutulur. Yaşlı insanların en lezzetli yemek düşündü. Diğer ulusların Kırım'da bu yemeğin bilmiyordum. hazırlanması ve bastyrma sudzhuk yoluyla birbirine yakın. taze et, tuz ve baharat katmanları, özellikle kuzu veya karışık baharat ile ovuşturdu ve kıyma ile bağırsakları içine dolması (sudzhuka için) eyer altına alınmıştır. boş sürerken "olgunlaşır." Sonra onlar eyer dışarı bağlayan edildi ve rüzgar kurutulur. Evde, eti baskı altında tutulmaktadır. Kuru zemin - keçi eti bir tabak - pişmiş etin yatak kurutulması ile elde edilmiştir. tilchik - mağaza kuzu dilleri de çok sayıda vyalili içinde. dil ile Koyun çene - chengechik - ve, haşlanmış şeklinde tüketilen daha kuruduktan sonra, hem de koyun başı gibi - koy bashchik. Pacha - onuruna kuzu haşlama baharatlı bacak ve doğranmış edildi. Onlar pıhtılaşmış etli jöle şeklinde sıcak çorba şeklinde yedi. Listelenen yemekleri Büyükşehir taahhüt Karaev yansıdı ulusal bir gelenek olarak günümüze değerlendirilmesinde kendi zevklerine göre sadece açıklanabilir diyor: "Ben, benim babam yemezsin gidiyorum ve ben yemem." kuzu ve yemekleri onu çevreleyen toplulukların için tercih nedeniyle Karaev komik takma donatılmış - "koç başı", "kuzu bacak". O Abul Gazi, kendi kabile adını anlamına inanıyordu Karaites açıklayan "kara koyun" [3] meraklı. et yemekleri için ana baharat özellikle yoğurt pişmiş katik, görev yaptı. Yaygın olarak kullanılan ve diğer yemekler için bir baharat olarak. Dolayısıyla atasözü: "Limon - hasta için bir ilaç, katik - lapası için." Katik, su veya süt (yazma), gidermek susuzluk ve sıcak mevsim onunla seyreltilmiş her zaman saha çalışması ve uzun bir yolculuk yapmak onlarla aldı. Bakın eski ve diğer süt yemekleri, örneğin, kuru tuzlu peynir chygyt kuru (kuru penir). O ve kurutulmuş sarsıntılı birlikte ve uzun süre saklanabilir çok uzun yolculuklar sırasında kullanılan ve ev dışında mevsimlik çalışma. Süt, saf formda ve çorba için bir üs (tahıl, et, vb) ve karışık yemekler, gibi ve katkı maddesi olarak kullanılan ürünler. kaymak gül, lilyum, kızılcık reçeli ile tatlı için normalde yedik - favori yemekleri arasında kaynamış süt ile bir Karay kaşar peyniri ve özel hazırlanmış cilt oldu. koyun eti yağ ve eritilmiş tereyağı esas olarak hazırlanmıştır. kendileri üretmek bal ile yapılan tatlılar. arıcılık geleneğin gelişim [4] "arılar Kirk-Jer kaydedilen nasıl" öneriyor On. Geçmişte, iş günü sonra akşam ana yemek ile bir gün iki-üç öğün yemek cezalandırmak için uygun. Bugüne kadar ritüel yemek içme en istikrarlı geleneği devam etmektedir. beyaz tatlı tatil, kara (olyum) Alva - - koyu cenaze, acı tatlı ve katmagy Hazar - Hazar helva (helva teselli), rengi ve tadı ilk iki tür arasındaki ara AK Alva: Öncelikle, helva üç tipi vardır. renk bağlı büyülü önemi Türk geleneğinde. ölüm, keder, hastalık: - tüm kötü şeyler sağlık, mutluluk, sevinç ve siyah: Beyaz her şey iyi, iyi anlamına gelir. o kaldırdı ve beyaz, beyaz bir keçe mat, örneğin, yapılan keçe veya deri onların düğün günü gelin ve damat koymak han seçilmesi de. siyah üzerinde yapılan bir cenaze töreni keçe veya kürk. Ve helva. Ama renk yanı sıra, lezzet ve sembolik. Kar beyaz tatlı AK Alva ve fındık neşeli olay eşlik etti. Onu, tatil için hazırlamak yas son çıkış samimi toplantılar için doğum günleri ve düğünlerde yemek. Inanmak o sevinç ve refah getirir. Ak el-wu çocuklar pahalı ve onur konukları verir. şükran ve saygı özel bir işareti olarak Canlandıran. Kutlamak, önemli olaylar, girişimler, randevular, ödüller. AK Alva hediye - derin bir saygı, hürmet, minnet belirtisi ve mutluluk için dilek. hazırlık AK Alva kompleks teknolojik süreç, ancak üretimin karmaşıklığı lezzetli doğrulamıştır. , Nesilden nesile aşağı geçti pişirme yöntemi ve nüansları farklı cins farklı. Onu daha fazla kişi pişmiş biri şanslı, beyaz helva deneyin inanılıyor. acı-tatlı kara alvu yas Siyah yedinci gün, yani cenaze ve anma günü olarak cenaze yemeği sadece hizmet derin ve hayvansal gıda tam bir terk ve yas (ashi at) derin bir gün ile bir hafta boyunca yas sonra eti yemek için izin de yakın akrabanın günlük olay. Genç ölmüş, daha acı ve daha zor bir anıt kara Alwan. tat ve helva teselli Hazar renkli Orta katmagy kırkıncı günü anma sadece hazırladı. Tarihin Hun-Hazar dönemine geri ritüel helva kullanın. helva avuntu Antik - Hazarlar katmagy - hatta isminden de anlaşılacağı. ritüel yemek olarak, pişmiş tavuk ya da ördek yumurta tuz ve karabiber ile, ilgili, uyanmak de emin yem olun. Günlük yaşamda yiyin onları. tymbyl ekmeği - kaburtyk ince ve kalın yeme Paskalya günlerde. Kış-ilkbahar ulusal tatil haşhaş tohumu ile eşsesli Kynysh tatlı hamur işleri kutladı. kiyuv katlamu - düğün zhenihovskuyu katlamu yapraklanmış hizmet At. Zorunlu şenlikli gıda - çeşitli dolgu ile pies - peynir, kiraz, erik, dut, fıstık. Top-badem - Yüksek tat nitelikleri bal ve badem (fındık) ile küçük puf hamur işleri için ünlüdür. şenlikli menüsünde, mevsimine göre belirgin taze ve kuru meyve, bal ve fındık edildi. çeşitli yemekler kompozisyon bunları ekleyin. Rahat ve şenlikli içecekler: Su ve reçel veya (kalın suyu kadar haşlanmış) bekmesom, meyve suyu, Buza (mahsyma) alkol (güllerin en) - şarap ve votka (üzüm, kayısı, süt). Genel tatil ve ileri gelenlerinden bir şölen iyi seamstresses hazırladı. Bu çalışmada katılım bir onur olarak kabul ve ufak hatalardan kaçınmak için özen çok sorumlu davranın. Çok ihtiyar görüş değerli. Tipik bir örnek: Prof Gahan gelişi için 1960 yılında. S. Shapshal, iki kez salt nedeniyle beyaz helva üretiminde tüketen reddetmek iş liderliğindeki AB Sinani, ulusal yemekler hazırlanmış zayıf kremsi, görünür sadece helva kalitesini değerlendirmek için ev kadınları tarafından kullanılan standart ve beyaz renk olarak görev beyaz mermer, içinde. * Güç sistemi Karaev, ama eski bir Türk geleneği üzerine tüm dayanır da obschekrymskie uluslararası özellikler içerir. Türk gelenek eski göçebe dönem, et, süt ve unlu gıdaların mirası öncelikle kendini gösterir. Birçok yemek diğer Türki halklar arası yazışmalar, hatta coğrafi Kırım'dan uzak olan hazırlık ve isim yolu ile cezalandırılabilir şunlardır: Ira - arasında Kırgız, Kumukça, Nogay, Oirot, Türkler, Tatarlar, Khakassia, Çuvaş, Başkurt; katik - Başkurt, Gagauz, Kumukça, Nogay, Tatarlar, Özbekler de; Süzme - arasında Kırgız, Kumukça, Özbekler; kakach - Nogay, Türkler, Türkmenler de; katlama - Başkurt, Kırgız, Kumukça, Nogay, Özbekler de; Buz - Gagauz, Kırgız, Kumukça, Oirot, Tatarlar da; kaymak - Türk Altay, Başkurt, Gagauz, Kırgız, Oirot, Nogay, Moğollar, vb
teknolojisinde Yakın Yemekleri vardir, AMA Zaman toplum başlıkları Ile. Met yüzden, karayskomu kuru Tuzlu peynir chygyt kuru (kuru penir) kurut karşılık Kazak, Kırgız, Moğol, Oirot, Tuva, Türkmen, Kazak ve Kırgız Samsa, Kırgız Ortak Bir Karay makarna Çok İyi ve Karaev Benzer tutmach ve Kesmen (erişte) hamurdolma ve chuchpara (kulaklar, mantı), ezhigey ve et de Sutta pishirilgen (et, SÜT, haşlanmış), vb
sonuç bulamadı Sayı karayskih gıdalar henüz. koy ayakchiklar - Bu, örneğin, Güneş-kuzu bacak kurutulur. Onların İlkel pişirme ve diger motor gücü Göçebe hayatın kökeni gösterir. Deme Çanak Asya'nın derinliklerinden Karaev ataları getirdi. Prospektif coğrafi Karan Ortak kökleri (Altay, Çuvaş ve Altay Türk kökenli halkların diger temsilcileri) Ile ilişkili Kırım Türk insanlardan bağdaştırıcı Bir paralellik tespit.
yemeklerin İsimleri Ayran, komech, otmek, Süzme ve diğerleri Türk dili (Eski Türk Sözlük, 1969) en eski tabaka aittir.
Uzun süredir Devam eden Gelenek gıdaların dağıtımı olmuştur. Örneğin, Bir koyun Başı öncelikle Şeref ve Karaev, Kırgız, Tatar, Tuva, ortaçağ Moğollar, vs Ile Bir aile büyüğü Konuk yaptı [5] Göçebe pastoralists ve Çiftçiler Click diyetle tipik Gıda varlığı geçmişte Yaşam Karaev sezonun yansıtacak. Hazarlar görmeme, ilkbaharda da bahçeleri ve üzüm Bağları Içinde Göçebe (adım ve yayla) ve Geriye kalıcı yerleşim yerlerine Güz Giderdim.
Geçmişte, diyet Karaev olarak Hazar bölgelerinde, belli ki, gibi resimleri eski geleneği kanıtladığı önemli bir rol balık, çalış onu Paskalya ekmek de, yanı sıra güneş, ay ve yıldız ile. Tatile Özel uygulama desen bilinen ve Tuva kek.
Kırım Tatarları için Kırım yakın Karayskaya mutfak. Ama güç sisteminde göze çarpan farklılıklar vardır ve belirli gıdalar varlığında. Menü Karaev, çeşitli form ve test koyun ağırlıklı dayalı Kırım Tatarları dağları ve özellikle yuzhnobere-Gie üzerinde, karma yem hakim. Kırım Tatarları gelen kuzu için genel bir aşkla, bir günlük yemek değildi. Bir meyve (kuru dahil) ve sebze (patlıcan, biber, kabak, domates, salatalık, soğan ve sarımsak), Tatarlar daha sık ve fazla sayıda kullanmıştı.
Yüzyıllar boyunca, Kırım'da yan yana yaşayan Kırım Tatarları, Krymchaks, Rumlar, Ermeniler, mutlu yeme ve bazen de birbirlerinin ulusal yemeklerin hazırlanması, cezalandırmak: vb Tatar barbekü, balık, Rum, Ermeni helva, Karay tartlar, uzun vadeli ortak bir sonucu olarak Kırım konaklama ve ulusal kültürlerin içeliği, tuhaf farklı halkların geleneklerini iç içe. Bazen zor, imkansız bir yemeğin kökeni hakkında karar vermek. sudzhuk, kobeti (kubete), sote edin, mussaka, silkme, vb Bunlar insan pişirme ve kullanım sıklığına inceliklerini göre değişir: ulusal özellikleri koruyarak, ortak yemekler vardır. Sarma (yaprak sarmasından) olarak Karaites ve nane gibi ilave edildi diğer halkların sık sık onsuz.
Obschekrymskie yemekler ve gelenekler çevresindeki bölgeler ve ülkeler Karadeniz'in bir maç var (Ukrayna, Güney Kafkasya, Türkiye, Bulgaristan). Aynı yemekleri Karaev örneğin ve Osetler için bulunamazsa, (chygyt - peynir, tymbyl - ekmek, kybyn - etli hamur) ve Bulgarlar gibi, (Ayran, katik, Buz) Karaev var
*
Gıda din sınırlamaların Sayısı. Eski Ahit'in sırasına Türkçesi, Kara ölçekler olmadan Domuz eti, Balık Yemek yemedim, kerevit, Düzenli olarak Oruç tuttular. Hazırlamak Paskalya icin ayin mayasız kek (kaburtyk, tymbyl) ve hamur kullanımı yoktu. putperestlik ve tengrianstva günlerinden met Yana Birlikte GUC antik halk geleneği, Yeni Kabil Edilen dinin bazi hükümlerine Aykırı Korur. İncil'de okuduğumuz: (Tesniye 14, 21) "etmeyeceksin Sen Paylaşmak başkalarıyla anne sütünde Bir Çocuk kaynaşmak". Din adamları genellikle et Ile SÜT kullanımı yasak olarak, masur olarak met hüküm yorumlanır. katik - Ancak, Karaev eti favori baharat, diger birçok Türk halkları görmeme, ekşi SÜT. SÜT, et haşlanmış - Antik çağlardan met Yana, ve pishirilgen Sutta de Çanak kurtardı.
emir aksine "Sen, bir idol kendiniz için yapmayacaksın cennet veya yeryüzünde ya herhangi bir görünüş, Paskalya dişleri ile güneş şeklindeki pişmiş kek - kiriş ve Güneş, yıldızlar, ay ve balık görüntüleri ile dekore edilmiştir. Din adamları, bu belirsiz aitti: bu özgürlükler karşı aktif ama başarısız dogmatist; gerçek düşünce Gazali inanç ruhuna tehdit eski gelenekleri görülmedi ve daha kendini mesafe çalıştı. Gösterge niteliğindeki bu konuda bir artış katılım bir kuraklığın ortasında yağmur aşağı göndermek için bir istek ile kutsal meşe aile mezarlığına Allah Tengri için dönüm tengrianstvu ayin hazzan için.
*
Karaev içinde Aşçılık Sanat her zaman yüksek itibara sahip oldu. Meslekler usta aşçılar aile isimleri yansır: Bozadzhi (Buznik) Kaymakchi (kaymachnik) Pastak (aşçı), Ekmek sorun (Baker), vb bizim zaman, onların beceri T. Mangu-bi (1888-1992), T ile ünlü . Sinani (1898-1995), E. Kalfa (1902-1975), E. Kalfa (1907-1995) ve diğer ustalar. Mutfak sanatı folklor önemli bir yer alır. Bu konuda ortaya çıkarılması "sözleriyle Fathers" - atasözleri ve deyişler, bazıları aşağıda sıralanmıştır:

    
Tedavi - iyi bir şey.

    
Tuz ve karabiber özel iş kurşun göre, bagaj üzerindeki tat.

    
Çalışan yiyecek bir parçasıdır.

    
Tuzsuz yiyecek - Hiçliğin sahibi.

    
Ücretsiz gıda besler olmayacaktır.

    
ekmek Big hunk, ama yemek büyük sözler söyleme.

    
Konuk Ben beklediğim ama ne var yemek yemedim.

    
Biber veya çıkarma veya salatalık ilave edin.

    
Hadi oğlum yemek, çarşı ve komşu geceyi geçirmek olmasa bile kızı yemez.

    
İlave içmem, doya doya yemeyin.

    
çok fazla beklemeyin iyi yemek seçin.

    
iyi yemek kalmak Than, kötü bir mide patlama izin vermek daha iyidir.

    
kaşık gelecek bile, pota koymak neler var.

    
Eski ağız - Yeni bir gıda.

    
sahibi önce olacak Ve eğer konuk daha iyi olacaktır.

    
En kötü huylu misafirhane sahibi davranır.

    
Srebro ve altın - bazen taş arpa kabuksuz tahıl - her zaman yeme.

    
Gıda, emek emek sırasında - Yemek sırasında.
efsanevi Gulyush-Toth, yaratıcılığı ve düşmanların Kirk-Iera sakinleri kurtarmıştı mutfak sanatları Hala hayatta gelenek [6].
gıda ile ilgili inançlar ve hurafeler bir dizi ile. Bu ve daha şenlikli yemek hazır olduklarını, örneğin, inanılır daha fazla kişi, hostes mutlu olacaktır bunları deneyin. Herhangi bir konuk, hatta düşman eğlendirmek ama son yemem de gerekir. gıda, özellikle şenlikli bir kısmı, bu komşular ve yoksullara vermek gereklidir. ödünç tabak dönüşü ile, kesinlikle bir şey tasty koymak gerekir.
Ulusal gıda Kırım Karaites gelen eski Türk geleneklerine dayanan ve obschekrymskie uluslararası özellikler içerir. yemekler ve tipik göçebe ve çiftçilerin birlikte, kökeni, yaşam tarzları ve tarih Karaev, tipik bir kalıntı milli yemekleri temsilcisi ve özellikle bunların kullanımı ve Hazar bize geri getiriyor tarihinin daha eski dönemlerde, maddi ve manevi bağlantı süreleri ve tür açık bir örneği vardır geçmişten günümüze köprü.

-

Mutfak.

Taahhüt ulusal gıda - insanların en uzun ömürlü istikrarlı özelliği. zaman tarafından test edilmiştir ve bir yüzyıl Karay mutfağından geçti.
Hala Kırım ve Litvanya onur ünlü Karay pies içinde. minik kulakları bir tırnak büyüklüğünde, bal ve fındık ile ağzınızı yapraklanmış kek içinde erimesine zevk - - topları-badem Geçmişte, yiyebilirim Kırım pitoresk çarşılar ve fındık ile yapılan bir beyaz helva üzerinde, Hamuro, dolma yiyin.
Geçmişte, günlük gıda olarak koyun, katyk (ekşi süt) ve çeşitli şekillerde hamur oldu. geri göçebe yaşam için et yemekleri bir dizi yapma Gelenekler: eyer, güneş ve rüzgar vyalilos et bağlı kuzu ham bacak, Kakachia dönerek. gölgede kuzu ve sazlık vyalili hava Bacak. Kuru-pişmiş et keçi hava kurutma katmanları de aldı. - Ayrıca Pacha karakteristik baharatlarla pişirilmiş ince kuzu bacak doğranmış; chengechik - haşlanmış ve kurutulmuş koyun çene ve dil; Coy bashchik - haşlanmış koyun kafası. eski geleneğe göre, Karaites gibi, onur ve klan başkanı, ilk konuğu hizmet Kırım Tatarları, Kırgız, ortaçağ Moğollar.
sudzhuk (eyer altında son olgunlaştırmak), çiğ et, pişmiş ve kızarmış hamur içinde (kuvety, yantyk, chyr-chyr) - ızgara et (Kavurma), baharatlar ile ham kuzu yapılmış sosis ve hazırlanmıştır. et pişmiş sebze (silkme, musakka), ayva, erik, fasulye, pilav, çorba elma yapılan soslar ile. Köftesi, et, peynir, kiraz, erik, dut ile yapılan ... koyun eti yağ ve eritilmiş tereyağı esas olarak hazırlanmıştır. Tatlı bal ile yapılmış.
et ve diğer yemekler için ana baharat katyk yaptı. ortak atasözü oldu: ". - hasta için bir ilaç, katyk - Limon püresi için"
Favori süt yiyecek - peynir Karay - Kaşar ve kaymak - özellikle süt köpüğü ile pişirilir.
Biz biber ile daha özel fırında ördek yumurta arama, laminasyon zhenihovskuyu katlamu (kek), kefal karaca, stupech kurutulmuş - bal ve kızarmış un bir tabak.
yemekler bir dizi yapma karmaşıklığı onların iyi tat haklı. Üst kulinarki şöhret ve saygı kazandı. Hostes daha fazla misafir ağırlamak için çalıştık. O mutluluk getirir inanılıyordu.
gıda din sınırlamaların sayısı. , Eski Ahit gereklerine göre ölçekler, vb olmadan, balık domuz eti yemek vermedi
Hazarlar katmagy - eski Hazar Karay yemekleri için helva bulunmaktadır.
Hala kullanılan ve diğer tören yemekler. anma hizmet anda siyah acı Kara-helva (veya olyum-alvasy), kırkıncı günü - Hazar helva tatlımsı konfor, süre yas ve tatil için çıkış - tatlı beyaz ac-helva.
güç Karaev bir asırlık sisteminde eski bir Türk, uluslararası obschekrymskaya ve dini geleneklerini yansıtıyordu.
Karaites of Relic milli yemekler ve geri Hazar bizi bunların kullanımı gelenek ve tarihin daha eski dönemlerde, maddi ve manevi bağlantı kez ve geçmişten günümüze bir köprü açık bir örnektir.

-
-
-
-
-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder