25 Aralık 2010 Cumartesi

karayım mutfağının gelenekselliği

halk bilgeliğine göre:
Babam aşamagan aşnı mende aşamam

Yemek kültürü geri Hazar ve daha eski tarihinin süre gider. Mutfağı göçebe pastoralists ve çiftçilerin yerel özellikleri antik geleneğe dayanmaktadır. Tercih edilen un ve süt ürünleri ile kuzu. kakach, kuru zemin, tilchik, chengechik, koy bashchik, bastyrmi, sudzhuk: göçebe dönem kurutulmuş ve tedavi et yemek miras YTL. Bakın eski süt yemekleri yazma için, Ira, kuru chygyn cuzme, kaşar, kaymak, Buz. et katyk Home baharat.


testi ile tipik geleneksel yemekleri - ayaklachyk, kuvety, yantyk de.
Myasoovoschnye geleneksel yemekleri - Sarma, musakka.
ritüel helva Karakteristik:
- Neşeli olaylar eşliğinde fındık Beyaz tatlı akalva;
- Dark cenaze helvası tatlımsı-acı kara (olyum) Alva yedinci gününde cenaze ve anma gününde görev;
- Helva teselli Hazarlar katmagy tat ilk iki çeşit ve renk kırkıncı günü anma sadece pişmiş arasındaki ara.


En yemekler diğer Türk halkları benzer. -; Chopra arakysy (chopraksy) - otlar ve baharatlar, vs ile şarap kayısı votka kuzu kurutulmuş bacak koy Ayaklar: Çeşitli yemekler henüz sonuç bulamadı
geçmiş yaşam Karaev mevsimsel yansıtan yemekler pastoral göçebe ve çiftçilerin tipik varlığı, bir kalıntı yemekleri iletişim dönemlere örneklemektedir.


according to folk wisdom:
 food that does not eat, my father, And I do not eat.
Food culture goes back to the Khazar and more ancient period of history. Cuisine is based on the ancient tradition of nomadic pastoralists and the local peculiarities of the farmers. Preferred the lamb with flour and dairy products. From the nomadic period inherited dish of dried and cured meat: kakach, kuru floor, tilchik, chengechik, koy bashchik, bastyrmi, sudzhuk. Refer to the ancient dairy dishes yazma, Ira, kuru chygyn cuzme, kashkaval, kaymak, Buz. Home seasoning to the meat katyk.
Typical traditional dishes with the test - at ayaklachyk, kuvety, yantyk.
Myasoovoschnye traditional dishes - Sarma, moussaka.
Characteristic of ritual halva:
- White sweet akalva with nuts accompanied joyous events;
- Dark funeral halva sweetish-bitter kara (olyum) Alva served in the day of the funeral and memorial service on the seventh day;
- Halva consolation Khazars katmagy intermediate between the first two kinds of taste and color of cooked only on the fortieth day commemoration.

Most dishes are similar in other Turkic peoples. Several dishes have not yet found matches: koy ayaklar - dried leg of lamb; Chopra arakysy (chopraksy) - wine-apricot vodka with herbs and spices, etc.
The presence of dishes typical of the pastoral nomads and farmers, reflecting the seasonal in the past life Karaev, a relic dishes exemplify communication eras.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder